Sdílej na Facebooku Sdílej na Twitteru Sdílej na MySpace

Warezáček - Květen 2011

Příspěvek 02 kvě 2011 16:57

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Úvodník
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Autor: canibalx

Dovolte mi, abych se vám krátce představil, jsem novým členem skvělého týmu, jakým bezesporu warez-forum je. Aktivita a snaha jednotlivých moderátoru je opravdu na vysoké úrovni a jsem mile potěšen, že mohu svou maličkostí přispět k větší přehlednosti a líbivosti. Po několika dnech mého působení a částečného rozkoukávání jsem narazil na skvělý projekt. Ano, řeč je o našem magazínu Wárezáček, který nemá v porovnání s konkurencí obdoby. a ihned jsem v něm nalezl zalíbení a velký potenciál

Záhy na to, příjemné překvapení vystřídalo zklamání, při zjištění, že se možná od celého projektu ustoupí pro nedostatek času. Je před maturitami, letní dny nás stále více lákají po novém dobrodružství a čas se hledá opravdu těžce. Nakonec vše dobře dopadlo a náš tým se společnými silami domluvil na jasných pravidlech, za kterých se magazín bude vydávat. Dobrou zprávou je, že Warezáček nekončí, ale bude měsíc od měsíce sílit a růst. Přineseme vám zajímavé novinky ze světa warezu, tipy na skvělé hry a filmy, a také máme v plánu přinést zajímavé rozhovory sahající mimo naše forum. Jsme rádi za každého z vás a ceníme si, že jste členy naší rozrůstající komunity.

Téma

Google vyhlašuje válku warezu

Pokud někdo vysloví pojem "warez", mnozí z nás k tomuto symbolu přiřadí nelegální nakládání s autorskými právy pomocí internetového sdílení. Slovo warez (z anglického skladiště) je velkým trnem v patě hned několika firem, jenž profitují na svých originálních rozmnoženinách po celém světě. Uploadeři díky uložištím jako je rapidshare, ulož.to a mnoho dalších, nelegálně sdílí obsah chráněný autorským právem. Oázou pro tyto novodobé piráty jsou fora, které umožňují jejich příspěvky uveřejnit.

Ptáte se jak je to možné? Jednoduše se vychází ze zákona umožňující svobodu slova v tištěné formě. Fora poskytují prostor pouze pro textové odkazy směřující mimo ně a tím zákon není porušen. Tedy z hlediska vlastníků warezfor.
Společnosti toho mají dost a začly tlačit na nejpoužívanější vyhledávač Google. Chtějí, aby takovým stránkám ( s nelegálním obsahem) byl alespoň strpčen život.
Google nemůže mlčet, a tak vyhlásil boj proti warezu.

1. Google plánuje ze svého vyhledávače vyřadit slova, které napomáhají k nalezení nelegálního obsahu.
2. Dalším krokem je odstranění reklam ze závadných stránek a nepskytování možnosti Google Adsense atd.
3. A aby toho nebylo málo, zruší i poskytování svých služeb nežádoucím stránkám. Mezi tyto služby patří (Google Analytics, Web Search)

Je to sice hezké, že se svět pokouší bojovat proti pirátům, ale je toto ta správná cesta nebo jen házení hrachu na stěnu. Pokud Google ovlivní běh warezu, to je hudba budoucnosti

_______________________________________________________________________________________
Nová zbraň proti pirátům

Nejzatvrzelejším bojovníkem proti warezu, mezi herními studii, vždy byl Ubisoft. Doba je nesmiřitelná a na trhu není titul, jenž by měl, tak dokonalou ochranu, která by se nedala prolomit a tudíž i stáhnout z internetu. Vývojáři jsou pod neustálým tlakem a obavy s finančního propadu jsou rok od roku varovnější.

Zisky jsou to, co může posouvat herní průmysl dál, pokud se stane toto odvětví nezajímavé díky pirátství, můžeme se jednoho dne probudit a zjistit, že není co hrát.

První vlaštovkou, která zatřásla s herními nadšenci po celém světě, se odehrála v předvánočním čekání na tituly hokeje a fotbalu od FIFI. Hokej zkrátka na PC nevyšel a kdo ví jestli vůbec někdy vyjde. Jestliže se warez neuklidní, může nás to všechny stát více, než bychom si přáli.

Ubisoft namísto ochran proti uploaderům a hackerům vyrazila do boje se známými Vuvezeli. Jakmile jste si na Nintendu DS pustili pirátskou verzi hry Michael Jacksona: The Experience - tak vás po dobu hraní bude doprovázet hlasité hučení vuvuzel, které připomínají roje včel a nebo sloní troubení. Boj s warezem je občas velice úsměvný, ale popravdě - co mají vývojáři dělat?

_______________________________________________________________________________________
Porušení autorských práv? Ban na doménu!
Autor: Pitbullo

Minulý měsíc se objevila nová účinná forma boje proti porušování autorských práv - zabanováni domény.
John Morton, ředitel ICE, potvrdil, že zabavování domén, které údajně poruší autorská práva, bude pokračovat i v příštích letech.
Vláda USA v současné době zvažuje nové právní předpisy pro boj proti online pirátství. Na tohle téma se sešla americká sněmovna a uspořádala slyšení s názvem “Promoting Investment and Protecting Commerce Online: Legitimate Sites v. Parasites, Part II”. (Podpora a ochrana on-line investic:. Legitimní stránky vs. Padělatelé, část II.).

Samotný Google podal prohlášení, že zamezí vyhledávání stránek s padělatelským jménem a obsahem.
Další prohlášení od ředitele ICE je, že i přes kritiku od novinářů, aktivistů a politiků, bude vláda USA i nadále udílet ban na tyto domény i v budoucnu.
Je vidět, že tato akce má pozitivní dopad pro boj proti pirátům -vice než 81 nejaktivnějších webových stránek s pirátským obsahem, ukončily svou pirátskou aktivitu dobrovolně. Doménová jména zadržená v rámci operace, byly zrušeny pouze kvůli porušení federálních zákonů USA.
Majitel Torrent-Finder, jeden z mnoha, kterému byla doména zrušena řekl, že jeho možnosti jsou spíše omezené než úplně zrušené.
Na závěr se dá říct, že zabanování domén, která porušují autorská práva je zatím to nejlepší pro boj proti on-line pirátům.Ale má to vůbec význam? I přes zrušení velkého počtu takových stránek vznikne ještě větší počet stránek nových.

Rozhovor

V rozhovoru tohoto čísla jsme se rozhodli vyzpovídat našeho Hlavního moderátora – Pitbullo.

1) Ahoj Tomáši, díky za tvojí ochotu k poskytnutí rozhovoru. Má první otázka se bude týkat tvého nicku. Jak tě tato přezdívka napadla a kdo vlastně se za ní skrývá?
Ahoj i tobě a všem čtenářům, pokusím se ti všechno zodpovědět ;-). Abych se přiznal, mou současnou přezdívku nepoužívám zas tak dlouho. Začal jsem s ní krátce předtím, než jsem vstoupil do komunity našeho fóra. Už ani pořádně nevím, jak mě napadla, ale mám dojem, že to mělo něco společného se psem mé babičky (asi tušíš, co to bylo za plemeno). A kdo se za ní skrývá? Tak ve zkratce víceméně normální téměř devatenáctiletý student třetího ročníku gymnázia, žijící na jižní Moravě ;-).

2) Jako student(-mělo by být zmíněno v první otázce) toho času nemáš příliš. Jak zvládáš školu, funkci moderátora a tvé ostatní zájmy dohromady?
Je pravda, že s časem to začíná být trošku hektické. S končícím třeťákem mi totiž za nějakou dobu začne pořádné peklo v podobě přípravy na „zkoušku dospělosti“. Co se týče koníčků, tak z nich se asi nejvíc snažím věnovat fotbalu, další volnočasové aktivity mám už spíše relaxační. Kromě toho všeho ale nezapomínám na mou malou velkou závislost a tou je svět warezu. Snažím se si ten čas zorganizovat tak, aby mi vždy nějaká ta hodinka pro fórko zbyla a tu pak strávím různými činnostmi, i když už toho moderování z mé strany není tolik. Kvůli nové pozici se má pracovní náplň poměrně změnila.

3) Moje další otázka se týká tvých počátků na W-F. Jak jsi vůbec na toto fórum narazil a jak ses stal moderátorem? Co toto fórum podle tebe odlišuje od ostatních?
Na svou první návštěvu fóra si pamatuju dobře. Dostal jsem se sem díky vašemu „pozvánkovému systému“ ještě na staré doméně. Kamarád mi jednu takovou pozvánku poslal a já se registroval. Když došlo ke znovuoživení celého fóra, tak jsem v sobě našel opět zálibu ve warezu a rozhodl jsem se to (po své ne příliš dobré zkušenosti z předchozího působiště) rozjet u vás opět ve velkém. Začal jsem různě pomáhat, publikovat své názory a nápady a za poměrně krátkou dobu mi Vojta nabídl místo moderátora. Bylo to někdy v prosinci 2009. Od té doby jsem zde a doufám, že jste s mou maličkostí spokojení :).
Tak toto fórum se už na první pohled vyznačuje svým líbivým vzhledem a grafikou a také ohromnou přehledností indexu, který navíc není zahlcen různými reklamami. Dále musím vyzdvihnout spoustu modifikací a podobných vynálezů, které díky našim úžasným adminům jsou naprogramovány přímo na míru našemu fóru a nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že tímto se spousta fór chlubit nemůže. To všechno dělá naše fórum velice odlišným od ostatních a myslím si, že to tak berou i naši nově registrovaní i dlouhodobí uživatelé.

4) Co tě na práci moderátora baví? A co tě naopak nebaví či dokonce štve?
Tak asi nejvíc mě baví být součástí takového projektu a svým malým přispěním být u toho, jak se den za dnem stává fórum větším a kvalitnějším. Mám radost i z toho, když někdo ocení mou snahu nebo pomoc. Také se mi na tom hodně líbí ta spousta lidí, se kterými přijdu do kontaktu a s mnohými jsem se celkem sblížil. To je asi to největší potěšení, které z mé práce plyne.
Věcí, které mě štvou, se taky pár najde, ale není toho tolik :). Jak už jsi určitě zpozoroval, jsem docela detailista a svým způsobem i perfekcionalista a tudíž se nesmířím jen tak s „něčím“. Rád bych měl ve všech sekcích pořádek, to je ovšem hodně i utopický názor. Také bych byl moc vděčný, aby někteří jedinci přestali používat chat jako vyhledávač. Jinak jsem docela spokojen :).

5) Byl jsi nově jmenován Hlavním moderátorem. Co nového na fóru děláš a s čím vším se na tebe mohou obracet uživatelé?
Ano, to je pravda a tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat za projevenou důvěru v mé schopnosti. Tak tou nejvýraznější novinkou v mé práci je asi koordinace činnosti všech moderátorů a příjem nových členů do moderátorského týmu. Tím pádem by se to dalo shrnout, že zodpovídám za obsahovou stránku fóra. Dále mi přibyly i nějaké administrátorské pravomoce, ale v tomto směru se zase tolik nezměnilo.
Uživatelé se na mě můžou obracet takřka s čímkoliv, co se fóra týče. Pokusím se zodpovědět jakýkoliv dotaz nebo poskytnu radu. Také se u mne mohou hlásit zájemci o post moderátora.

6) Co řikáš na vývoj fóra od doby, co jsi na něj narazil? Máš v plánu jako Hlavní moderátor nějaké nové věci případně změny?
Tak podle mého názoru udělalo fórum za ten rok a půl, co tu působím, velký skok kupředu. Je to díky tvrdé práci všech lidí, kteří se za tu dobu na tom postupu jakkoliv podíleli. Určitě byly i slabší chvíle, ale ty pracovitější výrazně převládali. Také doufám, že v tom budeme pokračovat do té doby, dokud nás to všechny bude bavit. Stále doufám alespoň částečné naplnění mého snu, že se jednou podíváme opravdu mezi ty TOP fóra na naší scéně.
Co se týče změn, které plánuji, tak těch je samozřejmě jako vždy hodně a postupně se na nich pracuje. Z těch nejaktuálnějších, na které se mohou naši uživatelé těšit, je kompletní předělání pravidel do jasnější a pohlednější podoby, dále lepší organizace práce lidí ať už v týmu nebo klidně i klasických uživatelů, vytvoření různých pomocných článků jako jsou návody apod. a možná se i pustím do nějaké atraktivní soutěže o ceny. Ještě mám určité plány s diskuzními sekcemi, ale to je zatím ve fázi příprav. Abych to shrnul, tak je prostě spousta věcí, na které se můžete těšit, a proto zůstaňte s námi.

7) A nyní již tradiční otázka. Co říkáš na komunitu na našem fóru? Co bys změnil a co se ti naopak líbí?
S komunitou jsem spokojený. Zatím jsem nenarazil na nějaký výraznější problém či hádku mezi uživateli. Ani vulgárnosti se téměř nevyskytují, takže v tomto směru jsem spokojen. Sám osobně doufám v jednu změnu, která by zásadně změnila běh věcí a fóra jako takového a tou je větší aktivita a spoluúčast uživatelů na vývoji fóra. Jsou to hlavně oni, pro které to všechno děláme a pokud zde vytvoříme určitou pevnou komunitu, která spolupracuje a vzájemně si předává své vědomosti a nápady, můžeme to společně dotáhnout hodně daleko.

8) Chtěl bys ještě něco vzkázat našim čtenářům a uživatelům?
V první řadě bych je chtěl všechny pozdravit a poděkovat jim za všechno, ať už to je za přispívání do našich sekcí nebo jakákoliv jiná činnost. Vše se počítá a i sebemenší pomocí to přispívá k vyšší kvalitě fóra. Doufám, že se jim u nás líbí a že u nás ještě nějakou (nejlépe dlouhou) dobu vydrží.
Tobě děkuji za rozhovor a zase někdy příště...

3x3

3x FILM

Černá labuť / Black Swan (2010)
V psychologickém thrilleru Černá labuť, zasazeném do prostředí newyorské baletní scény, zavádí vizionářský režisér Darren Aronofsky diváky na fascinující a mrazivou cestu do nitra mladé baleríny, která se kvůli své vytoužené roli v Labutím jezeře stane až děsivě dokonalou. Snímek sleduje příběh Niny (Natalie Portman), baleríny newyorského baletu, jejíž život je, podobně jako život všech v této profesi, plně pohlcen tancem. Žije s matkou Ericou, bývalou balerínou (Barbara Hershey), která své profesní ambice nikdy zcela nenaplnila podle svých představ a tak teď alespoň nadšeně podporuje kariéru své dcery. Když se umělecký šéf baletu Thomas Leroy (Vincent Cassel) rozhodne pro novou premiéru sezóny, Labutí jezero, vyměnit stávající primabalerínu Beth Macintyre (Winona Ryder), Nina je jeho jasnou volbou. Do souboru ale vzápětí přichází nová tanečnice Lily (Mila Kunis), která na Leroye velmi zapůsobí svou smyslností a pro Ninu se tak okamžitě stává velkou konkurencí. “Labutí jezero” totiž vyžaduje tanečnici, která umí zahrát jak nevinnou a noblesní Bílou labuť, tak Černou labuť, která představuje lstivost a smyslnost. Nina je dokonalým ztělesněním Bílé labutě, ale Černá labuť je její povaze a projevu vzdálená. To ale rozhodně neplatí pro Lily... Mezi oběma tanečnicemi se rozvíjí podivně zvrácené přátelství, které ale ničí vzrůstající vzájemná rivalita. Nina se nechce své vysněné role vzdát, ale při naplnění svého snu může překročit hranici, zpoza které už nebude návratu do normálního světa. (oficiální text distributora)
Download: http://warez-forum.cz/cerna-labut-black-swan-2010-t242134.html

Rango / Rango (2011)
Než si začal říkat Rango a vybájil si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, obýval chameleon v havajské košili prostorné terárium. Nic mu v něm nechybělo, snad kromě trochy akce. Té si začne naplno užívat, když se nešťastnou náhodou ocitne uprostřed vyprahlé pouště, kde si na něm málem pochutná hladový jestřáb. A aby napětí nebylo málo, jeho další kroky vedou do města jménem Prach, v němž visí obyvatelům kolty proklatě nízko. Ve zdejší nálevně si chameleón vymyslí jméno Rango a pár hrdinských historek, čehož vzápětí lituje. Od zoufalých domorodců totiž obratem dostane šerifskou hvězdu a hromadu úkolů, mezi nimi i nalezení zdroje pitné vody a odstranění zdejších i přespolních zabijáků. Na Rangovi teď bude, zda neuvážené hrdinské kecy přetaví v činy, nebo zda zahodí hvězdu, kolty a stetsona, navlékne havajskou košili a uteče zpátky do civilizace.
„Vítej, amigo, v poušti nekonečné, kde žízeň a prach jsou tvé družky věčné…“ Chór hrajících a zpívajících mexických sov vás uvede do světa, kde vás přejde sranda, ale přesto se budete bez ustání smát příběhu o nejnepravděpodobnějším hrdinovi, jakého kdy Divoký západ poznal. Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski znovu namíchal opulentní koktejl akce, humoru a nádherných kulis, který jede stejně dobře jako loď Jacka Sparrowa, ačkoliv z hraného světa možná nečekaně přeskočil do animovaného. (oficiální text distributora)
Download:http://warez-forum.cz/rango-2011-ts-t242449.html

Zdrojový kód/Source Code (2011)
Když se kapitán Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) probudí v sedadle příměstského vlaku, netuší, kde se tam vzal. Naproti němu sedí Christina (Michelle Monaghan). Colter ji vidí poprvé v životě, ale Christina ho očividně dobře zná. Colter Stevens zjišťuje, že se probudil v těle jiného člověka. Než se stihne z nastalé situace vzpamatovat, je vlak rozmetán silným výbuchem. V zápětí se Colter se objeví v podivném bunkru izolovaném od okolního světa. Přes obrazovku k němu mluví důstojnice Goodwin (Vera Farminga) a požaduje informace o všem, co právě viděl. Kapitán Colter Stevens se stal součástí náročné mise, jejímž cílem je odhalení útočníka, který má na svědomí výbuch vlaku, v němž se Colter ještě před chvílí nalézal. Atentátník plánuje mnohem větší výbuch přímo v srdci Chicaga a jeho dopadením tak může Colter zachránit tisíce životů. Tato vládní mise je založena na experimentu nazvaném Zdrojový kód, který Colterovi umožňuje na chvíli existovat v paralelní realitě - v těle Seana v chicagském příměstském vlaku. Seanovu identitu může využívat pouze osm minut, má tedy právě osm minut na odhalení bombového útočníka. Zdrojový kód zvládá poslat Coltera do stejného časového úseku vícekrát. Získává tak více času, ale situace se mu může snadno vymknout z rukou… (oficiální text distributora)
Download:http://warez-forum.cz/zdrojovy-kod-source-code-2011-t240635.html

3x HRA

Pro Evolution Soccer 2011
Pro Evolution Soccer 2011 je novým dílem zaběhnuté série. Přichází se spoustou výdobytků nové doby, od vylepšené UI obránců, ukazatelů výdrže, taktických možností a mnoho dalšího. Hra nás zavede hlouběji do UEFA Champions League, UEFA Europa League a nově do CONMEBOL Copa Libertadores, reprezentující jihoamerickou fotbalovou ligu, která se vůbec prvně objeví v hře tohoto kalibru. (oficiální text distributora)
Download: pro-evolution-soccer-2011-en-reloaded-t46281.html

Assassin's Creed 2: Brotherhood (2011)
Assassin’s Creed 2 je epický příběh o rodině, pomstě a spiknutí zasazený do noblesního a přesto brutálního prostředí renesanční Itálie. Enzo se spřátelí s Leonardem da Vincim, pustí se do křížku s nejmocnějšími florenskými rodinami a odvážně se pohybuje kanály Benátek, kde se naučí mistrovství cechu vrahů. (oficiální text distributora)
Download: http://warez-forum.cz/assassins-creed-2-brotherhood-2011-t239163.html

Operation Flashpoint: Red River (2011)
Red River nás zavádí do sporu mezi Čínou a USA uprostřed Tádžikistánu a nabízí propracovanější arzenál, emotivnější prožitek, nekončící akce a především válečný realismus, jak ho neznáte.
Mezi Afghánistánem a Čínou se chystá vzplanout další světový konflikt. Údolí, města a hory Tádžikistánu se snadno mohou stát krvavou frontou sil lidové osvobozenecké armády, povstaleckých bojovníků guerilly a amerických námořních jednotek. Vy a váš tým to však můžete změnit. (oficiální text distributora)
Download: http://warez-forum.cz/operation-flashpoint-red-river-2011-t241787.html

Za tento příspěvek poděkovali: 2 doctor2war, vojtah22