Sdílej na Facebooku Sdílej na Twitteru Sdílej na MySpace

Warezáček - Duben 2011

Příspěvek 10 dub 2011 22:39

Warezáček 04 / 2011
Hlavní téma tohoto čísla: Konec Hotfile? Konec warezu?

Ahoj všem čtenářům magazínu Warezáček!

Po třech měsících tu máme další vydání časopisu Warezáček. Tentokrát jsme se článkem zaměřili na Hotfile a jeho změnu přístupu k uploaderům.

Konec Hotfile? Konec warezu?

Mnoho uploaderů i downloaderů se určitě dotkl nový, nepopulární přístup jednoho z nejoblíbenějších shareserverů, serveru Hotfile. Koncem února se absolutní většina velkých uploaderů zhrozila, když jim Hotfile suše oznámil zavření jejich účtu pro porušení podmínek. Na toho, kdo se vyhnul první vlně mazání, došla řada při druhé, či třetí vlně a mazání účtů trvá stále i do těchto dnů. V podstatě stačí nahrát nějaký oblíbený a sledovaný obsah, který vám s velkou určitostí někdo nahlásí pro porušení autorských práv a BUM, máte po účtu, po nevyplacených výdělcích a samozřejmě i po datech. Toto jednání pochopitelně vyvolalo velké rozčarování jak na straně uplaoderů, tak na straně obyčejných uživatelů, obzvláště těch, kteří mají zakoupené premium účty, pro které teď budou těžko hledat využití. Nicméně se musíme ptát po důvodech, proč k něčemu takovému došlo. Dostalo snad vedení Hotfile morální dilema? Takovému scénáři těžko uvěřit, protože ve shareserverech je hodně peněz a všichni vědí, že ty peníze jsou ve warezu a né z fotek z dovolené. Ale právě proto je to byznys velmi rizikový a často čelící i různým žalobám. To je zřejmě i případ Hotfilu. Na internetu se více či méně vážně tvrdí, že na Hotfile byli podány jisté žaloby a právě ony byly příčinou k přistoupení tohoto nepopulárního kroku, mazání účtů.
Co to však znamená pro warez celkově? Vyplňují se katastrofické scénáře konce warezu, jak tvrdili někteří useři? Samozřejmě ne. Situace je v současnosti taková, že se Hotfile pomalu vytrácí z portfolia uplaoderů, i když možná nikdy nevymizí úplně. Nabízí se totiž srovnání s Rapidshare, který měl podobnou krizi už nějaký ten pátek dozadu a přesto ho dodnes vídáme. Každopádně konec jednoho share serveru nemůže ohrozit warez jako celek a to už jenom kvůli obrovské konkurence schopnosti desítek dalších serverů. Pokud si zastánci autorských práv, vydavatelé a producenti došlápnou na jeden server, hned se na jeho místo tlačí dalších deset alternativních serverů. Jediné co tedy končí je zřejmě éra Hotfilu. Nezbývá tedy nic jiného než říct: odpočívej v pokoji milý Hotfile.

Autor: karis

-----------------------------------------------------------------------------

Nyní přichází na řadu zhodnocení posledních týdnů.

Březen

* Spustili jsme pro vás novou multiplayer hru lodě.
* Přidali jsme na W-F nové hodnosti, wallpapery a bannery.
* Připravili jsme pro vás nová trička. V aktuálních informacích si nové tričko můžete předobjednat.

Duben

* Připravujeme pro vás automaticky generované seznamy příspěvků v každé sekci.
* Také pro vás připravujeme nové soutěže a turnaje.

I v tomto čísle pro vás máme připravený rozhovor. Tentokrát je s naším adminem Honzou.

1) Ahoj Honzo, nejprve bych ti chtěl poděkovat za ochotu a poskytnutí tohoto rozhovoru. Má vůbec první otázka na tebe je, koho si máme vlastně představit a kdo se skrývá za nickem John54321 ?
Ahoj všem čtenářům. Takže, jsem sedmnáctiletý student pražského gymnázia. Mezi mé koníčky patří programování, kytara, zpěv, squash a spousta dalších věcí.

2) Jak vůbec zvládáš všechny své činnosti a zájmy s vedením takového velkého projektu, kterým naše fórum bezesporu je?
Celkem se to zvládat dá. Když člověka něco baví, čas se na to dá najít vždy. Horší je to s věcmi, které jsou méně příjemné. Na ně se čas hledá obtížněji...

3) Jak ses sem na fórko vůbec dostal a jaké zde zastáváš funkce? S čím se případně mají na tebe obracet uživatelé?
Na fórum jsem se dostal přes druhého admina Vojtu. Jako admin pracuju na fóru přibližně 2-3 roky, zároveň spravuji server, na kterém W-F běží a programuji různé aplikace a scripty pro fórum. A s čím se na mě mohou obracet uživatelé? Prakticky se vším, co se týká fóra. Ať už jde o nové nápady, připomínky, stížnosti či jiné věci. Pokud to bude v mých silách, rád jim vyhovim.

4) Čím si myslíš, že je naše fórum odlišné od té spousty ostatních, co se vyskytují na našem internetu a co je pro tebe takovým "trnem v oku" ?
Rozhodně svou přehledností a grafickým zpracováním. Zatím jsem nenarazil na fórum, které by bylo tak přehledné jako W-F. Trnem v oku na našem fóru pro mě není snad nic. Na jiných fórech mi vadí přehnané množství reklam, nepřehlednost, apod...

5) Den za dnem se rozrůstáme víc a víc. Jak bys zhodnotil dosavadní vývoj fóra ? Co říkáš na rostoucí návštěvnost?
Za poslední rok jsme udělali velký kus práce. Některé věci bych nyní možná udělal jinak, ale celkově jsem spokojený. Rostoucí náštěvnost mě samozřejmě těší, kdyť to je to, čím lidé vyjadřují svou přízeň k našemu fóru.

6) A teď stejná otázka jak v prvním čísle na Vojtu. Komunita, to je to co nás "živí", ale také občas ničí. Jak hodnotíš její stav v našich vodách? Mám teď také na mysli i chování.
S komunitou našeho fóra jsem naprosto spokojený. Jsem rád, že se i v dnešní době najdou lidé, kteří se nebojí říct svůj názor a přitom dovedou respektovat názory jiných. To, co mi asi nejvíc vadí, je neslušné vyjadřování. To mě dovede hodně naštvat.
Na jiných fórech mi pak vadí nekalé praktiky adminů a majitelů, kteří uměle zvyšují náštěvnost pro vyšší výdělek.

7) Jsi ochoten prozradit nějaké plány či záměry, se kterými by se mohli naši uživatelé nově setkat?
Mám v plánu rozjet e-shop s dárkovými předměty, vytvořit automaticky aktualizované seznamy příspěvků v jednotlivých sekcích(Obdoba dosavadního Seznamu příspěvků) a samozřejmě nějaké ty soutěže taký přichystáme. Pokud naši uživatelé příjdou s nějakým novým zajímavým nápadem, budeme jedině rádi a pokusíme se ho realizovat.

8) Přemýšlel jsi někdy nad tím, že tě toto "hobby" přestane bavit? Čemu by ses věnoval pak nebo bys dal snad přednost "reálnému" životu ?
To se snad nestane :D Věřím, že u W-F ještě dlouho vydržím. A pokud jde o moji budoucnost, asi bych u těch počítačů zůstal.

9) Na závěr máš prostor vzkázat něco našim uživatelům a čtenářům. Já ti ještě jednou děkuju za rozhovor.
Rád bych našim uživatelům vzkázal, aby se nebáli zapojit do chodu fóra, protože oni jsou ti , kteří fórum využívají, tak proč si ho pro sebe nevylepšit?

Zde vám přinášíme tipy na filmy a hry, které podle nás rozhodně stojí za to.

Zajímavé filmy 1.čtvrtletí 2011:

Opravdová kuráž / True Grift (2010)

Jak velkou kuráž musí mít čtrnáctiletá holka, aby pomstila tátovu smrt? Odpověď nabízejí nejúspěšnější hollywoodští bratři Joel a Ethan Coenovi v temném westernu Opravdová kuráž. Herecký objev Hailee Steinfeld na krvavé cestě za mstou doprovázejí Jeff Bridges jako jednooký šerif Rooster Cogburn a Matt Damon v roli Texas Rangera LaBoeufa. Tátu Mattie Rossové zabil psanec Tom Chaney (Josh Brolin), který následně prchnul do indiánských teritorií, kam na něj světská spravedlnost dosáhne jen velmi těžko. Mattie je na svůj věk nezvykle dospělá a pragmatická a má tak jasnou představu, jak spravedlnosti pomoci. Najme si Roostera Cogburna, legendární prodlouženou ruku zákona, jejíž štít ovšem povážlivě rezne pod hektolitry vypitého alkoholu. S Cogburnem se vydávají v Chaneyho stopách. Nejedou ale sami. Doprovází je lehce upovídaný Texas Ranger LaBoeuf, který chce psance chytit za jinou spáchanou vraždu. To v pronásledovacím týmu vytváří silné napětí, protože Mattie trvá na tom, aby Chaney pykal jen za vraždu jejího otce. Jenže v panenské krajině, kde nebezpečí číhá na každém kroku, musí i soupeři spolupracovat, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)
Download: http://warez-forum.cz/true-grit-opravdova-kuraz-2010-t239420.html

Bez soucitu / From Paris with Love (2010)

Osobní asistent amerického ambasa-dora v Paříži James Reece (Jonathan Rhys Meyers) má vše, co úspěšný muž potřebuje mít. Atraktivní přítelkyni, luxusní byt a skvěle placenou práci. Jediné, po čem touží... dostat se do pořádné akce. Ve chvíli, kdy dostane za úkol aby byl k ruce americkému agentovi FBI Charliemu Waxovi (John Travolta) je nadšen. Wax má za úkol zabránit teroristickému útoku v Paříži. James však brzy zjistí, že Wax si libuje v násilí, zastrašování a nejde pro ránu daleko. Nejdřív střílí a teprve pak se ptá, jestli to někdo přežil. (oficiální text distributora)

Download: http://warez-forum.cz/bez-soucitu-from-paris-with-love-2010-t47642.html

Občanský průkaz / Identity Card (2010)

Hořká komedie režiséra Ondřeje Trojana Občanský průkaz na motivy stejnojmenné knihy Petra Šabacha sleduje osudy čtveřice dospívajících mladíků, jejich přátel, lásek a rodičů od okamžiku, kdy v patnácti letech dostanou občanský průkaz, až do chvíle, kdy se v osmnácti snaží uniknout vojně a pokoušejí se získat modrou knížku. Petr, Aleš, Popelka a Míťa dospívají v sedmdesátých letech, v době, kdy vyjít na ulici bez občanského průkazu znamenalo koledovat si o průšvih, a kdy povinná vojenská služba byla pro mnohé tím největším strašákem. Každý po svém i společně se snaží neztratit v totalitním státě zdravý rozum a smysl pro humor, ale také nezadat si s režimem. Prožívají řadu epizod, některé jsou úsměvné s nádechem absurdní grotesky, jiné dramatické a fatální. Občanský průkaz vypráví o tom zvláštním životním období, kdy dětství zvolna přechází v dospělost, a tahle cesta v každé době vede skrz bourání konformismu a rodičovských ideálů, revoltu vůči společnosti, hledání a nalézání sebeúcty. Tehdy stejně jako dnes… (oficiální text distributora)

Download: http://warez-forum.cz/obcansky-prukaz-identity-card-2010-t239493.html

Zajímavé hry 1.čtvrtletí 2011:

Crysis 2 (2011)

Speciální nano-oblek hlavního hrdiny (Prophet) lze tentokrát vylepšovat různými moduly, jako např. zařízením pro dálkový odposlech hovorů. Změny doznalo také prostředí, které je nyní více soustředěné na samotná města a jejich realistické zpracování. Dočkáme se např. slavné stanice Metra Grand Central Station, v níž si vojáci vybudovali obrannou základnu. Příběh je tentokrát vyprávěn nejen samotnými animacemi na začátku a v průběhu misí, ale i prostřednictvím záznamů, které lze získat od mrtvých vojáků, a dozvědět se tak o jejich osudech řadu dokreslujících informací pro lepší ponoření se do děje. Devizou hry je samozřejmě prvotřídní grafické zpracování postavené na nejmodernějším Cryengine 3.

Download: http://warez-forum.cz/crysis-2-en-cz-it-pl-ru-2011-t239556.html

Shift 2: Unleashed (2011)

Lepší, obsáhlejší a realističtější. Tak lze ve stručnosti charakterizovat nadcházející Shift 2: Unleashed. Tvůrci dokonce věří, že jejich hra dokáže pocuchat zadní nárazník samotného Gran Turisma 5, kulantně opsáno.Všechno to dobré a povedené z jedničky samozřejmě zůstává, respektive bylo ještě rozvinuto a vylepšeno. A těch pár pitomostí (jako třeba profil řidiče drsňáka, který své soupeře skrze bodované bouračky vyprovází z trati) potom definitivně odstraněno a zapomenuto.

Download: http://warez-forum.cz/shift-2-unleashed-2011-t239983.html

Bulletstorm (2011)

Bulletstorm se odehrává v budoucnosti na pozadí příběhu jisté konfederace, chráněné skupinou elitních žoldáků Dead Echo. Když však příslušníci Dead Echo Grayson Hunt a Ishi Sato zjistí, že ve skutečnosti pracují pro špatnou stranu, jejich velitel je zradí a oba jsou odsouzeni k vyhnanství v zapomenutém ráji na nejzazším okraji galaxie. Grayson a Ishi se zde octnou v obklíčení hord mutantů a krvelačných gangů. Za úkol mají jediné: dostat se z planety živí a pomstít se těm, kdo je na ni dostali.
Download: http://warez-forum.cz/bulletstorm-2011-t238139.html

Máte zájem podílet se na dalších číslech tohoto časopisu?
Pokud jste komunikativní, rádi píšete a máte zajímavé nápady, právě na vás tu možná čeká místo redaktora tohoto časopisu.

Jeden warez. Jedna láska. To je Warezáček, Váš jediný a opravdový warez-magazín.

- Toto číslo, stejně jako všechna předchozí, můžete najít na našich stránkách v archívu.
- V případě jakýchkoliv připomínek či chyb kontaktujte některého z moderátorů nebo adminů.

Za tento příspěvek poděkovali: Trafix